11. aug, 2018

Det er mange som ikke kan binde seg til hele kurs, og derfor har vi satt i gang et nytt konsept her, nemlig enkeltstående kurstimer! Du kan melde deg på en enkelt time, eller du kan kjøpe et klippekort på 8 klipp, og bli med på flere kurstimer. Det vil da tilsvare et helt kurs med både nye øvelser og repetisjon, fordi du kan velge hvilke timer du blir med på. Kan det bli bedre??? 

Velkommen!

2. jan, 2018

Det ble et rolig 2017 for min del, der helsa ga endel utfordringer og begrensninger.  Likevel er jeg stolt over at jeg med min lille Nelly (dvergdachs) klarte å prestere ganske så bra, de få gangene vi klarte å delta på stevener, fortrinnsvis i Kreativ lydighet. 

I løpet av 2017 deltok vi 5 ganger i Heelwork to music. Samtlige ganger fikk vi 1. pr og ble blandt de 3 beste. Det er jeg faktisk ganske imponert over selv...! 

Jeg ser også med glede og stolthet at Nelly oppnådde tittelen; Årets HTM kl. 1 hund 2017, - og det med god margin, på tross av de få startene! Ikke dårlig av en liten dverddachs, våger jeg å påstå! Se gjerne resultatlisten på Norsk Freestyleforenings hjemmeside her: http://www.norsk-freestyleforening.no/files/Rankingliste_HTM_rets_Hund_2017_for_web.pdf

Nelly fikk også en 2. premie på sin start på blodsporprøve, og det er jeg fornøyd med. Forhåpentligvis blir det flere prøver i løpet av 2018, etter hvert som snøen forsvinner. 

Tre av hundene mine (Malvin, Nelly og Dragana) fikk også godkjent Duftdiskrimineringstest på Eucalyptus i Sverige, og er sånn sett klare til å konkurrere i Nosework kl. 1. Det har imidlertid vært vanskelig å få plass på konkurranser, grunnet stor pågang av deltakere, siden sporten er blitt så rasende populær. Vi fortsetter imidlertid å søke på konkurranseplasser, og satser på at det blir enklere i 2018, siden flere sikkert har fått sine premieringer og nå kan starte i klasse 2 og 3...

Det var det vi rakk av konkurranser i året som gikk. Jeg håper og satser på at det blir litt mer i 2018! 

Ønsker alle et riktig godt nytt år!

 

15. okt, 2017

Helgen 7. og 8. oktober var jeg selv på et trivelig kurs i regi av Cathc hundetrening, med Steve Mann som instruktør. Kurset var ment som en inspirasjon for instruktører, med råd og tips til å få til inspirerende kursdager for elevene.

Jeg opplevde kurset som nyttig, selv om jeg nok må si at vi tross alt ligger ganske langt fremme her i Norge, - ialle fall vi som holder oss litt oppdatert ut over Norges grenser. Så veldig mye nytt var det nok ikke for egen del, men inspirasjon fikk jeg, og jeg synes det var veldig hyggelig å bli underholdt av Steves undervisning, i tillegg til det å få møte gamle kjente (og ikke minst nye) fjes. Det gjør liksom noe med en når en ferdes i et rom der alle har samme interesse og intensjoner. Man føler seg hjemme. 

Steve Mann var i tillegg til det å være en engasjerende foredragsholder, utvilsomt dyktig i sitt fag. Jeg trives godt når jeg hører på folk der det skinner igjennom at de faktisk vet hva de snakker om. Personer som kan svare på en god og ressonerende måte, basert på faglige fakta. 

Tusen takk til Catch hundetrening i Hønefoss for en hyggelig inspirasjonshelg!

Bildet er tatt av Gro Saugerud v/Drammen hundesenter. 

30. sep, 2017

Det kribler faktisk så smått i lysta, til å holde kurs altså. Derfor har jeg satt opp et kurs før jul, selv om jeg egentlig hadde bestemt meg for å hvile ut året. 

Jeg bare få bruke hodet litt igjen også, i prosessen mot å få kroppen sånn noenlunde på plass igjen. Det er ikke sunt "å bare gå hjemme" med hundene alene hele dagene, selv om jeg elsker de aldri så mye, jeg begynner snart å bjeffe...! 

Derfor, et hverdagslydighetskurs er satt opp. Ikke større oppgave enn jeg kan takle ut fra den siste tidens formkurve, - og så håper jeg inderlig det nå er på vei oppover nå. Stabilt!  

Velkommen på kurs!

Jeg gleder meg!

Smiler

12. aug, 2017

Her kommer det til å postes litt om egne hunder og hverdaghendelser, jeg kommer etter hvert til å invitere til noen hundetreninger og informere om det her, - men hovedfokus kommer nok til å bli treningstips, forhåpentligvis til inspirasjon for hvermansen med hund! 

Tidligere blogger:

http://raadehund.blogspot.no